Важливість профілактики пролежнів в пансіонаті для людей похилого віку

Люди похилого віку особливо схильні до різноманітних захворювань, тому що з віком організм послаблюється. Через хвороби або травм деякі виявляються прикутими до ліжка. В такому випадку виникає підвищений ризик виникнення пролежнів. За допомогою якісної профілактики його можна звести до мінімуму. Будинок пристарілих в Україні, який має потрібний досвід і кваліфікацію, готовий зробити все можливе для такої профілактики.

Профілактика пролежнів у людей похилого віку

Попередження утворення пролежнів в київських будинках престарілих

У приватних закладах такого типу, розташованих в столиці, використовуються перевірені профілактичні методики. Вони спрямовані на запобігання утворенню пролежнів у людей похилого віку. Така патологія виникає і розвивається досить швидко, є небезпечною. Щоб не допустити розвитку, лежачу людину бажано визначити в спеціалізований заклад. Такий крок дозволить розраховувати на якісний догляд за всіма правилами і стандартами.

Пролежні з’являються через те, що м’які тканини протягом тривалого часу стискаються. Це впливає на кровообіг всередині, воно просто порушується, що загрожує відмиранням деяких тканин. Паралельно може потрапити в організм інфекція, що сприяє розвитку великих ран гнійного походження. Вони негативно впливають на організм, кістки і нерви. Якщо не забезпечити якісну профілактику, наслідки можуть виявитися дуже серйозними.

Існує кілька ключових стадій розвитку даної проблеми. До першої відносяться такі симптоми, як анемія, поява плям характерного синьо-червоного кольору. Друга характеризується виникненням на шкірі невеликих бульбашок. Потім починає розвиватися інфекція. На цьому тлі стартує третя стадія, яка характеризується появою запалень некротичного і гнійного типу. Ділянка шкіри, яка вражена, поступово збільшується. Спостерігається пошкодження сухожиль, м’язових волокон. Потім проблема переходить на кісткові тканини, що в істотному ступені ускладнює ситуацію. Тому треба належна увага приділяти запобіганню такої проблеми. Процес полягає в використанні спеціальних засобів і постійній зміні положення тіла.

Правила профілактики пролежнів в будинку для літніх людей в Києві

Регулярна зміна положення людини на ліжку – це основа успішної профілактики. Проблемні зони фахівці обробляють за допомогою спеціальних мазей, наприклад, гепариновой, пантенола і т.д. Вони знімають набряклість, покращують кровообіг, прискорюють загоєння ран та ін.

Регулярно потрібно обтирання лежачого хворого за допомогою серветок. У постіль не повинна проникати стороння волога. Персонал пансіонату уважно стежить за своєчасною зміною постільної білизни. Як мінімум один раз на добу треба міняти і натільну білизну. Частиною профілактики є застосування протипролежневих матраців. Наявність у персоналу медичної освіти і відповідного досвіду також грає важливу роль. Всі ці заходи в комплексі дозволяють домогтися успіху, скоротити до мінімуму ймовірність виникнення пролежнів.

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК





    Дізнатися вартість проживання
    Перевезення хворих
    Замовити дзвінок
    Знижки
    Згорнути