Будинок пристарілих – зрада чи спокійна старість?

Переваги будинку престарілих для догляду за близькою літньою людиною

Пролежні, різка втрата пам’яті, дратівливість, скачки тиску – старість завжди приносить з собою проблеми зі здоров’ям і психічним станом. Тому багато родичів літніх людей встають перед складним вибором: доручити турботу про близьку людину професіоналам в пансіонаті або доглядати за ним самостійно. Чи не буде звернення до фахівців розцінюватися як зрада? Насправді, сучасний будинок для людей похилого віку разюче відрізняється від радянських установ. Чому ж?

Затишок в будинку перестарелих

Ніяких стін з облупленою фарбою, рваних штор і скрипучих ліжок. Спеціальне обладнання для інвалідів, зручні меблі, свіжий ремонт і красиві картини на стінах – такий пансіонат набагато затишніше і світліше більшості квартир, в яких проживають пенсіонери. Перебувати в такій обстановці одне задоволення.

повноцінне харчування

За раціоном стежать професійні кухарі. Навіть якщо у вашого родича цукровий діабет або алергія, меню буде складено з урахуванням всіх особливостей його здоров’я. У більшості закладів надається чотириразове харчування і вечірній кефір. Не гірше, ніж у крутому санаторії!

Свіже повітря

Мало хто з старих людей здатний самостійно вибратися надвір, щоб подихати. Будинки для людей похилого віку Києва зазвичай розташовані за містом, в соснових лісах, з мальовничим водоймою неподалік. Співробітники закладу 2 рази в день виводять літніх на прогулянку, що дуже важливо для їх здоров’я і душевної рівноваги. Вони можуть спокійно посидіти на лавочці, помилуватися заходом, вдихнути цілюще повітря соснового бору і поспілкуватися один з одним.

Медичний контроль

Самостійно поміряти тиск або рівень цукру в крові можуть далеко не всі старі люди. У пансіонатах для літніх такої проблеми немає – за пацієнтами цілодобово спостерігають досвідчені медсестри і лікарі. При необхідності надається невідкладна допомога, надаються всі медичні препарати. В такому закладі ваш родич буде в безпеці.

Спілкування

Брак соціальних комунікацій негативно впливає на самопочуття старих людей. Будь-який будинок престарілих Києва надає їм можливість знайти однодумців, поговорити про життя, обговорити останні новини. До речі, нудьгувати пацієнтам в будь-якому випадку не доведеться – професійні аніматори проводять вечори танців, пісень під баян, організовують тихі гри в шашки, нарди або шахи.

Необмежена можливість відвідування

Ви можете в будь-який момент приїхати в гості до дідуся чи бабусі, привезти їм подарунки і гостинці. Співробітники пансіонату дадуть вам докладний звіт про здоров’я людини, розкажуть про всі нюанси його життя. На свята або вихідні ви без проблем можете забрати людини додому.

Отже, ми бачимо, що будинок для людей похилого віку Києва – це не аналог концтабору, а сучасне світле і затишне заклад, де за вашим родичем стежитимуть професіонали. Поетом якщо у вас немає можливості надати близькій людині повноцінний догляд і забезпечити його безпеку, вам на допомогу прийдуть досвідчені фахівці. Здоров’я вашим рідним!

ЗАМОВИТИ ДЗВІНОК





    Дізнатися вартість проживання
    Перевезення хворих
    Замовити дзвінок
    Знижки
    Згорнути